Publisert 4. februar 2000

For første gang har Aker Kværner fått tildelt en undervannskontrakt av spanske Repsol. Aker Kværner skal levere undervannsproduksjonssystemer til to prosjekter på den spanske østkysten.

Prosjektene heter Montanzo og Lubina, og er Aker Kværners første undervannsprosjekter i denne regionen. Senior visepresident i Aker Kværner Subsea, Svenn Ivar Fure, sier i en pressemelding at selskapet er svært fornøyd med å jobbe med Repsol, og at dette gir Aker Kværner en god mulighet til å bli en foretrukket partner på andre prosjekter.

Kontraktsverdien vil han imidlertid ikke ut med. Prosjektet skal baseres på Aker Kværners Standard Configurable Tree-system, og styres fra Oslo. Selve juletrærne skal produseres i Tranby i Norge, og kontrollsystemene i Aberdeen.

– Vi introduserer et standardisert juletresystem fordi vi har ambisjoner om å sikre oss en større bit av det globale enkeltstående juletremarkedet. Det er tilfredsstillende å se at markedet responderer positivt på initiativet, sier Fure i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger