Publisert 4. februar 2000

Det norske hadde et driftsunderskutt på 330,2 millioner kroner i tredje kvartal, hovedsakelig på grunn av letekostnader på 334,5 millioner kroner. Resultatet ble på 71,6 millioner kroner på minussiden.

I likhet med alle andre oljeselskaper ser Det norske at inntektene har krympet i takt med oljeprisen. I tillegg hadde selskapet lavere produksjon. Dermed endte driftsinntektene i tredje kvartal på 67,4, mot 102,2 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor, skriver Det norske i sin tredjekvartalsrapport.

Resultatet på minus 71,6 millioner kroner kommer etter en positiv skattekostnad på 264,5 millioner kroner. Selskapet investerte for 214,7 millioner kroner i tredje kvartal, med aktivering av letebrønner på Grevling, Frigg Delta og Geitfjellet som de største postene.

Konsernets likvide midler ved kvartalets utgang var 957,4 millioner kroner. Skattefordring for utbetaling i inneværende år er bokført med 213,2 millioner kroner, mens skattefordring til utbetaling i 2010 er bokført med 985,6 millioner kroner.

– Selskapet har en sterk finansiell stilling med en egenkapitalandel på 63 prosent og betalingsmidler pluss skattefordringer på 2.155,7 millioner ved utgangen av perioden. Totale eiendeler utgjorde 5.650,1 millioner kroner per 30.09. Konsernet har en letefasilietpå.1.500 millioner i DnB Nor Bank. Denne har ikke vært trukket på i 2009.

Administrerende direktør Erik Haugane regner arbeidet med fusjonen som det viktigste som har skjedd Det norske i tredje kvartal. Det fusjonerte selskapet har et mål om å øke produksjonen til 15.000 til 20.000 fat innen 2015.

– Fusjonen legger grunnlaget for en enda mer offensiv satsing på norsk sokkel. Det norske vil ha stor leteaktivitet i årene framover, og etter fusjonen også i større grad utforske mer umodne områder. Arbeidet med å optimalisere leteporteføljene i de to selskapene har startet. Vi har menneskelige ressurser, borekapasitet og finansiell styrke til å gjennomføre et betydelig leteprogram. Utsiktene for å påvise ytterligere ressurser i månedene framover er gode, sier Haugane i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger