Resultatfall for Det norske

Ivar Aasen. (Illustrasjon: Det norske)
Publisert 14. juli 2016

Det norske oljeselskap melder om et brutto driftsresultat (EBITDA) på USD 175 millioner, tilsvarende NOK 1,47 milliarder etter dagens kurs, i andre kvartal 2016. I samme periode i fjor var resultatet USD 224 millioner (NOK 1,88 milliarder).

Det kommer frem i selskapets rapport for andre kvartal 2016.

Netto driftsresultat (EBIT) var USD 74 millioner, ned fra USD 106 millioner i andre kvartal 2015.

Selskapet hadde driftsinntekter på USD 256 millioner i kvartalet, mot USD 322 millioner i samme periode i fjor.

Produksjonen i samme periode var 62.440 fat oljeekvivalenter per dag, mens realisert oljepris var 49 dollar i gjennomsnitt per fat.

Kvartalsresultatet var USD 6 millioner, ned fra USD 7 millioner i andre kvartal 2015.

Netto rentebærende gjeld beløp seg til USD 2,783 milliarder per 30. juni 2016, mot USD 2,159 milliarder på samme tid i fjor.

Karl Johnny Hersvik, Det norske
Administrerende direktør Karl Johnny Hersvik. (Foto: Det norske)

– Andre kvartal har sammen med stabile, trygge og effektive operasjoner, vært preget av høy aktivitet innenfor forretningsutvikling. Med avtalen om å fusjonere med BP Norge samt tildelingen tre lisenser i 23. konsesjonsrunde, beveger vi oss mot målet om å bli et ledende uavhengig offshore lete- og produksjonsselskap, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.

Fusjon med BP Norge

I juni annonserte Det norske at selskapet har inngått en avtale med BP p.l.c. om å fusjonere med BP Norge gjennom en aksjekjøpstransaksjon.

Les mer: Det norske og BP Norge fusjonerer

Det nye selskapet får navnet Aker BP ASA, og vil ha hovedkontor på Fornebuporten i Bærum. Øyvind Eriksen vil fortsette som styreleder og Karl Johnny Hersvik vil fortsette som administrerende direktør i Aker BP.

Transaksjonen vil gi selskapet styrket drift, større kostnadseffektivitet og økt vekstpotensial, ifølge kvartalsrapporten. Etter transaksjonen vil Aker BP ha en portefølje bestående av 97 lisenser på norsk kontinentalsokkel, hvorav 46 er operatørskap.

Transaksjonen er forventet gjennomført i slutten av tredje kvartal. Sammenslåingen er betinget godkjenning fra myndigheter og ekstraordinær generalforsamling.

Alvheim

Produksjonseffektiviteten på Alvheim har holdt seg høy på hele 97 prosent i andre kvartal. Produksjonen fra BoaKamNord startet opp i mai, og boringen av ViperKobra brønnene ble avsluttet i juni, med god borefremdrift og svært god reservoarkvalitet.

Ivar Aasen

Ivar Aasen-prosjektet holder fastlagt plan og tid frem mot planlagt oppstart i fjerde kvartal 2016.

Boreprogrammet på Ivar Aasen fortsetter foran skjema, med fem oljeproduserende- og frem vanninjiserende brønner ferdigstilt. Plattformdekket ble ferdigstilt i Singapore i juni og modulene er transportert til Norge for installering i juli.

Byggingen av boligkvarteret på Stord er ferdigstilt og modulen er klar for transport og installasjon på feltet i løpet av juli.

Johan Sverdrup

Prosjektet går som planlagt. Forboringskampanjen, byggingen av jackets, plattformdekk, subsea fasiliteter, rørledninger og strøm fra land fasiliteter går som planlagt. Flaskehalsstudien for fase 1 konkluderte med en økt fase 1-kapasitet til 440.000 fat per dag.

Leting

Det norske har i andre kvartal deltatt i fire letebrønner i Askja/Krafla området, hvorav tre ble klassifisert som mindre funn. Funnene vil bli inkludert i evalueringen av feltutviklingen i Askja/Krafla-området.

Det norske ble i mai tildelt alle de tre lisensene som selskapet søkte på i 23. konsesjonsrunde. Tildelingen inkluderer ett operatørskap og to partnerskap, hvor alle er lokalisert i Barentshavet.

2016

Det norske (ekskl. BP Norge) forventer feltinvesteringer (CAPEX) for 2016 på USD 900 til 920 millioner, som er lavere enn tidligere anslag grunnet besparelser.

Leteutgiftene er beregnet til USD 200 til 220 millioner, som er høyere enn tidligere anslag på grunn av en økning i antall brønner.

Produksjonsprognosen for 2016 er uendret mellom 55 og 60 mboepd, og produksjonskostnadene forventes å komme ut med et snitt på 8 til 9 dollar per fat oljeekvivalenter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger