Publisert 9. mai 2006

Utenriksministrene fra de fem permanente medlemmene av FNs sikkerhetsråd samt Tyskland hadde sent mandag kveld intense samtaler om Iran. Men det ble ikke gjort framgang.

NTB

USAs utenriksminister Condoleezza Rice var vert under en middag og påfølgende samtaler for utenriksministrene fra Russland, Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland, samt EU.

Målet for samtalene var å finne fram til områder der de seks landene er enige når det gjelder tilnærmingen til Irans atomprogram og mistanken om at landet forsøker å utvikle atomvåpen.

Talsmannen for USAs utenriksdepartement, Sean McClellan, sa at utenriksministrene tilbrakte to timer i samtaler i presidentsuiten på hotellet Waldorf Astoria etter at middagen var over, langt med enn de 45 minuttene som var avsatt. Bare tolkene var med, ingen rådgivere.

USA og Storbritannia ønsker at Sikkerhetsrådet skal vedta en resolusjon som krever at Iran stanser anrikningen av Iran og som åpner for sanksjoner og til og med krig.

Men Kina og Russland gjorde det tidligere mandag igjen klart at de ikke støtter en resolusjon som innebærer mulighet for å true med sanksjoner. De frykter at for mye press mot Iran kan virke mot sin hensikt og utløse en oljekrise.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger