Resultatsmell for Statoil

Statoil`s resultat for 2. kvartal viser at justert driftsresultat etter skatt var negativt med 28 millioner USD i andre kvartal, en nedgang fra 929 millioner USD i samme periode i fjor.
Publisert 27. juli 2016

Justert driftsresultat var 913 millioner USD i andre kvartal, sammenlignet med 2 883 millioner USD i samme periode i 2015. I tillegg til fortsatt lave priser gjenspeiler resultatene reduserte samlede driftskostnader, hovedsakelig som følge av pågående kostnadsreduserende tiltak. Justert driftsresultat etter skatt var negativt med 28 millioner USD i andre kvartal, en nedgang fra 929 millioner USD i samme periode i fjor.

Økt produksjon – mindre leting
Statoil leverte en egenproduksjon på 1,959 millioner foe (fat oljeekvivalenter – red.anm) per dag i andre kvartal. Justert for salg av andeler var den underliggende produksjonsveksten i kvartalet 6 % sammenlignet med andre kvartal i fjor. Statoil gjorde to funn på norsk sokkel og ett i Canada, og ved utgangen av juni 2016 hadde Statoil fullført 15 letebrønner. De justerte letekostnadene i kvartalet var 423 millioner USD, en nedgang fra 524 millioner USD i andre kvartal 2015.

Kontantstrøm fra driften var 3 349 millioner USD i årets seks første måneder, sammenlignet med 6 278 millioner USD i samme periode i fjor. Organiske investeringer beløp seg til 5,3 milliarder USD i de første seks månedene av 2016 og ved utgangen av kvartalet var gjeldsgraden 31,2 %.

Kutter i investeringer og letekostnader
Statoil nedjusterer investeringsprognosen for 2016 fra 13 milliarder USD til 12 milliarder USD, og prognosen for letekostnader for 2016 fra 2 milliarder USD til 1,8 milliarder USD. Produksjonsprognosene ligger fast, og forventet årlig organisk produksjonsvekst er omkring 1 % fra 2014 til 2017.

Viktige hendelser siden første kvartal 2016:

  • Etter helikopterulykken 29. april iverksatte Statoil en gransking for å identifisere tiltak for å forbedre selskapets arbeid med helikoptersikkerheten på norsk sokkel. Rapporten forventes å foreligge ved utgangen av september 2016.
  • Statoil inngikk avtale med Lundin Petroleum om å selge hele eierandelen på 15 % i Edvard Grieg-feltet mot en økt aksjepost i Lundin Petroleum AB, noe som økte Statoils eierandel til 20,1 %.
  • Utbytteaksjeprogrammet ble innført i mai og ved utgangen av tegningsperioden hadde 43 % valgt aksjer med 5 % rabatt.
  • Olje- og energidepartementet tildelte Statoil fem lisenser i 23. konsesjonsrunde, hvorav fire er operatørskap.
  • Statoil inngikk avtale om kjøp av JX Nippons operatørskap og 45 % eierandel i den britiske lisensen for Utgard-feltet.
  • Olje- og energidepartementet har godkjent plan for utvikling og drift (PUD) av Oseberg Vestflanken 2-feltet.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger