Publisert 11. mars 2014

Industri Energi og SAFE har felles krav om at nattillegget må medberegnes i pensjonsgrunnlaget i flyteriggområdet. De rettslige hovedforhandlingene starter i Stavanger tingrett tirsdag., Kommunikasjonssjef Martin Steen i Industri Energi. (Foto: Arkiv)

LO gikk 23. februar inn for at vårens lønnsoppgjør skal være forbundsvise, slik blant annet Industri Energi har krevd. Det betyr at hvert enkelt fagforbund utarbeider sine egne krav og forhandler med tariffmotparten om kravene. Det er forbundene som avtaler tidspunkt for forhandlinger med sin arbeidsgivermotpart.

Lønnsoppgjøret 2014 startet mandag 10. mars, og Industri Energi gjør seg klare til å gjøre endringer i forbundets egne tariffavtaler.

– Vi er meget fornøyd med at det blir forbundsvist oppgjør. Det gir oss mye større mulighet til å forhandle på den enkelte tariffavtale, sier kommunikasjonssjef Martin Steen i Industri Energi.

Industri Energi starter tariffkonferanser i slutten av mars. De første forhandlingene vil starte etter at Fellesforbundet og frontfaget er i mål, som trolig vil være en gang i april. På Norsk Olje og Gass-området er forhandlingsstart avtalt 6. mai. Deretter følger øvrige offshoreavtaler.

Mange krav
Industri Energi har mange tariffavtaler, og forbundsleder Leif Sande har tidligere uttalt på Industri Energis hjemmesider at forbundet har store ambisjoner om revidering av disse avtalene, ikke minst på minstelønnsatsene, inkludert kvinnelønn.

Ifølge Sande vil andre av forbundets krav knyttes til skriftarbeid, hviletid, individuell avlønning, mud-tillegg og lønnsutvikling innen operatør, boring og catering.

Nattillegg skal gi pensjon
Men før forhandlingene starter for Industri Energi skal de gjennom et gruppesøksmål kjempe for at nattillegget skal inngå i pensjonsgrunnlaget i flyteriggområdet.

Gruppesøksmålet reises på vegne av 7.500 ansatte og pensjonister i 19 bedrifter. Industri Energi og SAFE fikk i midten av desember i fjor godkjent i Stavanger tingrett at det kan fremmes et felles krav, og tirsdag 11. mars klokken 09.00 starter tvistesaken i Stavanger tingrett.

Søksmålet reises på vegne av ansatte og pensjonister i disse bedriftene:
Maersk Drilling Norge AS
Saipem S.P.A
Saipem Drilling Norway AS
Knutsen Offshore AS
Transocean Offshore Norway Services AS
Dolphin Drilling AS
Norsk Offshore Catering AS
Ocean Rig North Sea AS
Odfjell Drilling Management AS
Deep Sea Management AS
OSM Offshore AS
North Atlantic Crew AS
Archer Norge AS
Sodexo Mobile Units AS
Songa Services AS
Stena Drilling AS
Transocean Offshore (North Sea) Ltd.
Island Offshore Crewing AS
Island Offshore Subsea Crewing AS

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger