DN: Vår Energi kjøper alle ExxonMobil sine felt på norsk sokkel

Illustrasjon (Foto: Exxonmobil)
NTB
Publisert 5. september 2019

ExxonMobil har blitt enig med en kjøper om å selge eierandelene på norsk sokkel, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Dermed avsluttes 50 år på norsk sokkel.

Tre uavhengige kilder opplyser til Reuters at ExxonMobil i løpet av de siste dagene har blitt enig med en kjøper om betingelsene for salget. Kjøpssummen skal være på 4 milliarder dollar.

Ifølge Dagens Næringsliv er det Vår Energi som kjøper porteføljen.

Point Resources, som senere er blitt fusjonert med Eni Norge og blitt til Vår Energi, kjøpte for to år siden ExxonMobil sine opererte felter i Norge. Det betyr at hele den tidligere ExxonMobil-porteføljen samles igjen med dette oppkjøpet.

– Vi kan bekrefte at det er signert en eksklusivitetsavtale om videre forhandlinger mellom ExxonMobil og Vår Energi om et eventuelt kjøp av ExxonMobils eierandeler i lisensene på norsk kontinentalsokkel. Det er ikke signert en endelig salgsavtale, sier informasjonsdirektør Anne Fougner i ExxonMobil til E24.

ExxonMobil selger seg ut for å satse på skiferolje i USA og nye prosjekter i andre deler av verden, som Guyana, Papua Ny-Guinea, Brasil og Mosambik. Selskapet solgte i 2017 sine egenopererte felt på norsk sokkel. Nå ønsker selskapet å selge resten av sin virksomhet i Norge. Kilder har tidligere også hevdet at selskapet vurderer å selge seg ut av den britiske delen av oljefeltene i Nordsjøen.

Ifølge Reuters gikk aksjekursen til selskapet opp med 1,7 prosent på New York-børsen etter at nyheten om salget ble kjent.

Selskapet har ikke selv kommentert salget.

ExxonMobil har andeler i over 20 oljefelt på norsk sokkel.

I slutten av juni ble ansatte i ExxonMobil Norge informert om at selskapet har startet arbeidet med å selge sine eierandeler på norsk sokkel.

ExxonMobil fikk utdelt den aller første lisensen på norsk sokkel, og er verdens største uavhengige energiselskap etter at de to selskapene Exxon og Mobil fusjonerte i 1999.

Vil du ha oversikt over fremtidige letebrønner og utbyggingsprosjekter i Norge?
Prøv Petro Database gratis i 30 dager!

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger