Publisert 4. februar 2000

Agora Oil & Gas, dannet av flere av Revus-gründerne, har gjort sine to første oljefunn, begge på britisk sokkel.

Selskapet ble dannet i fjor høst, og har deltatt i tre leteboringer på britisk sokkel i vår. Funnene er gjort på prospektet Tybalt (lisens P1632, blokk 211/8c) og Catcher (lisens P1430, blokk 28/9 og 28/10c). I tillegg har selskapet vært med på boring av Conan (lisens P1482, blokk 113/26b og 113/27c).

GLAD FOR FUNN: Svein Ilebekk.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

– Vi er meget fornøyde med to funn bare åtte måneder etter at vi etablerte selskapet, sier administrerende direktør Svein Ilebekk i Agora Oil & Gas AS

– Positiv start
– Dette er en meget positiv start på Agoras boreprogram og styrker oss i troen på at vi kan bidra til å påvise og videreutvikle betydelige mengder gjenværende ressurser i den modne delen av Nordsjøen, sier Ilebekk.

På Tybalt har det blitt boret to brønner, og begge brønnene påtraff større oljekolonner enn forventet. Agora Oil & Gas spekulerer nå i om de to brønnene, som i utgangspunktet var to ulike prospekter, er en sammenhengende struktur med en felles olje/vann-kontakt. Agora har 20 prosent eierinteresse i lisensen, med Valiant Petroleum som operatør.

Catcher-funnet ble gjort gjennom letebrønnen 28/9-1, hvor det ble funnet en oljekolonne på rundt 75 meter i meget god sandstein. Agora har 15 prosent eierinteresse i denne lisensen, og operatør er Encore Petroleum.

Mange Revus-gjengangere
Agora Oil & Gas er startet av flere personer kjent fra Revus, som siden ble kjøpt opp av Wintershall. Flere av aktørene var også sentrale i Enterprise Oil, som senere ble kjøpt opp av Shell. Administrerende direktør Svein Ilebekk var tidligere letesjef i Revus, og Tim Sullivan, som også var blant stifterne av Revus, er viseadministrerende direktør og sjef for selskapets britiske virksomhet. Også Andrew Armour, som er styreleder i Agora Oil & Gas, er kjent en gammel kjenning. Han var styreleder da Revus startet opp i 2003.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger