Publisert 4. februar 2000

«Development Driller II», som skal bore den andre avlastingsbrønnen på krisefunnet Macondo, er ifølge Transocean på plass. Samtidig har BP tatt første steg mot å drepe brønnen med golfballer.

SANK: «Deepwater Horizon» sank 22. april etter
en eksplosjon to dager tidligere.
(Foto: ROUGHNECKCITY)

I går sa Transocean-talsmann Guy Cantwell at selskapet regnet med at riggen ville være på plass i løpet av gårsdagen. Den skal bore en avlastingsbrønn som skal være med å stanse utblåsningen på Macondo-funnet i Mexicogolfen. Den første avlastingsbrønnen har blitt boret i litt over en uke av «Development Driller III».

Selskapet vil også begynne arbeidet med å bruke ROV-er til å snike en slange inn i stigerøret. Denne slangen er omgitt av en kork som skal stenge igjen stigerøret, slik at oljen som lekker fra enden av stigerøret blir ført opp i et ventende skip i stedet for å lekke ut i havet. 85 prosent av oljen som lekker fra brønnen kommer ifølge BP fra enden av stigerøret, mens de resterende 15 prosentene kommer fra en knekk på stigerøret like over BOP-en, melder Upstream.

Selskapet har også senket en manifold ned på havbunnen som skal brukes til å fylle brønnen med oppkuttede bildekk, små knuter og golfballer, for å forsøke å tette igjen brønnen. Deretter vil det pumpes drepevæske og sement ned i brønnen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger