Emas tildelt kontrakt i Australia

"Lewek Constellation." (Foto: Emas)
Publisert 9. januar 2015

Emas AMC, subsea-divisjonen av Emas, er tildelt en subsea konstruksjonskontrakt av Apache Energy.

Kontrakten har en verdi på over 130 millioner Australske dollar (AUD), tilsvarende NOK 807,24 millioner etter dagens kurs.

Den tildelte kontrakten omfatter prosjektledelse, engineering, transport og subseainstallasjon av en elektro-hydraulisk kontrollkabel, to tungløft subsea-manifolder, flying leads og jumpers, samt anskaffelse, fabrikasjon, transport og installasjon av diverless tiein-spoler for Apache’s Julimar-prosjekt utenfor kysten av Australia.

Prosjektledelse og engineering vil starte opp umiddelbart, mens offshore-arbeidene har planlagt oppstart i første kvartal 2016, hvor «Lewek Constellation» vil bli benyttet. Fartøyet er utrustet for tungløft, rørlegging og konstruksjonsarbeid på store havdyp.

– Tildelingen markerer en viktig milepæl for Emas AMC, ettersom vi fortsetter å styrke Lewek Constellations prosjektportefølje. Jeg er glad for at Apache gir EMAS AMC muligheten til å vise frem vårt flaggskip Lewek Constellation i Australia. Vi er også glade for å kunne styrke vårt forretningssamarbeid med Apache, ettersom denne kontraktstildelingen etterfølger den nylig tildelte rammeavtalen i Nordsjøen, og det ferdigstilte installasjonsarbeidet på feltutviklingsprosjektet Coniston, nordvest av Australia, sier C.J. D’Cort, CEO i Emas AMC.

– Jeg er også svært glad for den interessen industrien viser for «Lewek Constellation.» Vi forventer at fartøyet vil fortsette å drive subseavirksomheten fremover, med planlagte prosjekter inn i 2016 og videre fremover.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger