Expro med Statoil-kontrakt på NOK 1,5 milliarder

(Illustrasjonsfoto: Expo)
Publisert 12. januar 2015

Er tildelt kontrakt for levering av fullt integrerte tjenester for brønntesting og prøvetaking på norsk sokkel.

Den nye kontrakten trer i kraft fra og med 1. januar 2015 med en initiell varighet på fire år og en estimert verdi på 1,5 milliarder kroner. Det er opsjoner for å utvide kontrakten med inntil seks år.

Kontrakten inkluderer levering av nedihullsutstyr, trykkmålere, produksjonsrør, overflateutstyr for brønntesting, rigg-kjøling og undervannstjenester. Dette kompletteres av av en rekke prøvetakingstjenester inkludert nedihullsprøver, overflateprøver samt spesialisert analyse- og metering-tjenester. Tjenestene skal dekke leteboring, prøveboring og utvikling for Statoils mobile borerigger samt faste installasjoner på norsk sokkel.

Det internasjonale oljeserviceselskapet Expros nye, norske hovedkvarter til 77 millioner kroner åpner i Risavika utenfor Stavanger sommeren 2015, og posisjonerer selskapet til å følge opp denne nye kontrakten.

Den nye basen på 19.000 kvm samler alle Expros aktiviteter som p.t. er fordelt på tre ulike lokasjoner i Stavanger-regionen. Det nye hovedkvarteret komplementeres av selskapets eksisterende baser i Haugesund og Bergen. Det nye verkstedet har kapasitet til å rigge opp fire brønntestepakker i tillegg til å foreta vedlikehold på ytterligere seks pakker samtidig.

– Vi er svært glad for denne muligheten til å fortsette vår mangeårige relasjon til Statoil, en av hjørnestensbedriftene på norsk sokkel, som åpner for langsiktig aktivitet i de kommende årene, sier Mike Jardon, Chief Operating Officer.

– Denne kontraktstildelingen er en viktig milepæl for Expro. Vi har bevist vår posisjon som det ledende brønnstrømnings-selskapet i Norge, med et solid fokus på å levere sikre, høykvalitetstjenester til våre kunder. Vi ser frem til å styrke vårt samarbeid med Statoil kombinert med vekst gjennom investering i nye fasiliteter, utstyr og høyt kompetent personell, sier han.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger