GE kjøper Advantec

Illustrasjonsfoto: GE Oil Gas
Publisert 30. oktober 2015

GE Oil & Gas kjøper Advantec, et teknologi- og serviceselskap for intervensjon og vedlikehold av havbunnsbrønner.

GE Oil & Gas har inngått avtale om å kjøpe Advantec, en ledende leverandør av subsea intervensjonsutstyr og tjenester, for å styrke selskapets muligheter til å tilby kostnadseffektive løsninger til kunder i det globale subsea-markedet. Det skriver selskapet i en melding.

Oppkjøpet inngår i GE Oil & Gas’ strategi for å møte sine kunders utfordringer på et økende antall modne undervannsfelt. Det støtter også selskapets strategi for å styrke sin posisjon som en ledende leverandør av subsea produksjonsutstyr og -tjenester gjennom feltenes levetid.

– Med oppkjøpet av Advantec, utvider vi vår omfattende portefølje av tjenester, slik at vi kan tilby til kundene våre merverdi i en tid bransjen krever mer effektive løsninger. Oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å vokse raskere i våre subsea operasjoner, ved å bygge en ledende brønnintervensjonsutstyr og –utleievirksomhet, samtidig som vi utvikler våre integrerte løsninger, sier Rod Christie, President og CEO i GE Oil & Gas, Subsea Systems & Drilling.

Advantec vil fortsette under eksisterende navn og ledergruppe, som en del av GE Oil & Gas’ Subsea Services & Offshore-divisjon. Selskapet vil fortsette å levere produkter og tjenester direkte til eksisterende og nye kunder.

De finansielle betingelsene i avtalen om å kjøpe selskapet, som har hovedkontor på Stord, er ikke offentliggjort. De to selskapene tar sikte på å fullføre transaksjonen innen utgangen av 2015, forutsatt at nødvendige regulatoriske godkjennelser er på plass.

GE Oil & Gas er i dag en av Advantecs største kunder, som drar nytte av selskapets kjernekompetanse på integrerte elektro-hydrauliske kontrollsystemer til installasjon, vedlikehold og service av subseabrønner installert på havbunnen. Advantec leverer ingeniørtjenester, produserer og leverer utstyr, tilbyr leieutstyr fra en betydelig utstyrspark av IWOCS-systemer, og de utfører service og operasjonsstøtte ute på feltet. IWOCS er et viktig verktøy for et bredt spekter av subsea intervensjonsutstyr.

Mens GE Oil & Gas planlegger å bruke oppkjøpet til å utvide sin tilstedeværelse i subsea brønnintervensjon-segmentet, har Advantecs majoritetseier Norvestor funnet den rette kombinasjonen for salg, sett i økonomisk og fremtidig vekst perspektiv.

– Vi er glade for å kunngjøre vår avtale med GE Oil & Gas, som vi mener er riktig selskap for å hjelpe oss å realisere det fulle potensialet i vår brønnintervensjons kontroller teknologi for å støtte eksisterende og nye kunder innen offshore olje- og gassindustrien, sier Magnar Aaland, Administrerende direktør i Advantec .

– GE Oil & Gas har globale ressurser og kompetanse for å ta vår teknologi de neste stegene.

Siden Advantec ble etablert in 2005, har selskapet vokst fra 20 til 370 ansatte, med datterselskaper og avdelingskontorer langs norskekysten, med hovedkontor på Stord, og servicekontorer og verksteder i Stavanger, Ågotnes, Kristiansund og Hammerfest.  I tillegg har en etablert datterselskaper i utvalgte internasjonale markeder; Storbritannia (Aberdeen), USA (Houston, Texas) og Australia (Perth), en produksjonsfasilitet i Litauen (Klaipeda) og et salgskontor i Brasil (Rio de Janeiro).

Advantec-oppkjøpet vil gi GE Oil & Gas en integrert global forsyningskjede for å møte den økende etterspørselen etter IWOCS og tilhørende teknologi, som supplement til selskapets eksisterende subsea-portefølje.

 

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger