Ny CCO i Maersk Drilling

Foto: Det norske
Publisert 11. mai 2015

Ana Zambelli, for tiden administrerende direktør for undervannsoperasjoner på Transocean, vil ta opp rollen som Chief Commercial Officer (CCO) i Maersk Drilling. Hun starter 1. juni 2015 rapporterer direkte til administrerende direktør Claus V. Hemmingsen, melder Maersk i dag.

Zambelli vil tiltre stillingen som CCO etter Martin Fruergaard, som etter 25 år i Maersk Group, seks av dem som CCO for Maersk Drilling, vil forlate selskapet.

– Martin har i mer enn 25 år tjente Maersk Group i ulike posisjoner, de siste seks årene som CCO av Maersk Drilling, hvor han har bidratt til vår vekst og sørget for bedrede kunderelasjoner – hvilket er en stor del av oppskriften for vår suksess. Jeg ønsker Martin lykke til videre og takker ham for hans bidrag til Maersk Drilling og Maersk Group, sier Claus V. Hemmingsen.

– Jeg er glad for å kunngjøre at Ana Zambelli vil bli med Maersk Drilling. Med Ana om bord, vil vi være klar for å ta neste skritt i å styrke samspillet med kunden. Anas tekniske kunnskaper og lange ledererfaring vil være en stor ressurs for kommersiell avdeling. Videre vil Anas enorme operasjonelle erfaring, ikke minst fra sin tid hos Schlumberger, være et godt grunnlag for den reisen Maersk Drilling er i gang med; hvor samarbeid, integrering og høy effektivitet vil være knutepunkter i vår dialog med våre kunder.

Zambelli tiltrer Maersk Drilling fra Transocean, hvor hun har vært siden 2012, senest som administrerende direktør for subsea operasjoner i Houston. Før Transocean, har hun hatt ulike stillinger i Schlumberger i perioden 1996-2011, herunder President for virksomheten i Brasil. Hun har en bachelorgrad i maskinteknikk fra Universidade Federal do Rio de Janeiro og en mastergrad i petroleumsteknologi fra Heriot-Watt University i Edinburgh. Ana har også en avansert sertifikat for Executives i ledelse, innovasjon og teknologi fra Sloan School of Management i MIT.

Zambelli vil rapportere direkte til konsernsjef Claus V. Hemmingsen og være medlem av ledergruppen i Maersk Drilling.

For mer informasjon om rigg og boring på norsk sokkel, sjekk ut Riggkonferansen i Stavanger 21. mai.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger