Prosafe-flåten med oppetid på 62 prosent

"Safe Astoria" ligger i Batam i Indonesia, og gjennomgikk mindre arbeid i kvartalet. (Foto: Prosafe)
Publisert 26. januar 2016

Flåten hadde en operasjonell oppetid på 62 prosent i fjerde kvartal 2015. Det kommer frem i Prosafes flåteoppdatering for kvartalet.

«Safe Concordia» og «Safe Caledonia» var fullt kontrahert i kvartalet. «Safe Boreas» var på kontrakt i Norge frem til midten av desember. «Regalia» var på kontrakt i UK til slutten av november.

«Safe Bristolia» var inaktiv i kvartalet. Boligriggen er på et verft i Gdansk i Polen for klassing (Special Periodic Survey – SPS).

«Safe Astoria» ligger i Batam i Indonesia, og gjennomgikk mindre arbeid i kvartalet.

«Safe Regency,» «Safe Lancia,» «Safe Hibernia» og «Safe Britannia» var på kontrakt i Mexico gjennom fjerde kvartal.

«Jasmina» forble off-hire i kvartalet, og det legges nå opp til å legge riggen i opplag. Kontrakten for «Safe Hibernia» har blitt forlenget til utgangen av første kvartal 2016. «Safe Britannia» avsluttet sin kontrakt ved utgangen av desember 2015, men fartøyet forblir i operativ modus i påvente av nye oppdrag.

Mekanisk ferdigstillelse og igangkjøring av «Safe Scandinavia» er fullført. Fartøyet skal snart mobiliseres til Oseberg Øst.

Les også: Denne Prosafe-riggen skal tjene Statoil og Oseberg Øst i fjerde kvartal

En termineringsavgift på USD 4 millioner knyttet til tauing av «Safe Zephyrus» er betalt og regnskapsført i fjerde kvartal. Den siste nedbetalingen på skipet, som skulle gjennomføres ved slutten av januar 2016, vil bli redusert med USD 30 millioner. Dette representerer en kreditt fra Jurong Shipyard Pte Ltd som vil bli betalt på eller innen 15. juni 2017. «Safe Zephyrus» skal påbegynne en kontrakt i Norge tidlig i tredje kvartal 2016.

Prosafe er en ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare boligfartøy. Driftsresultatet nådde USD 248,3 millioner i 2014 og resultat etter skatt var USD 178,8 millioner. Selskapet opererer globalt, sysselsetter 800 personer og har hovedkontor i Larnaka på Kypros.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger