Saipem leier ut «Scarabeo 3» til boreoperasjoner i Nigeria
Redaksjon
8. juni 2015
(Foto: Saipem)
Saipem leier ut «Scarabeo 3» til boreoperasjoner i Nigeria
Redaksjon
8. juni 2015

Operatøren i Nigeria-lisensen OML113, Yinka Folawiyo Petroleum, har på vegne av Panoro Energy ASA og partnere inngått en riggkontrakt med Saipem for semien «Scarabeo 3» som skal utføre boring og komplettering i Aje-feltet utenfor Nigeria.

Aje er et offshore-felt som ligger i den vestlige delen av Nigeria i Dahomey Basin ved grensen til Benin, med mål om «first oil» desember 2015. Feltet ligger i en vanndybde som varierer fra 100 til 1000 meter, ca. 24 km fra land. Panoro Energy har en 6,502% andel i OML113.

Saipem-riggen starter tredje kvartal 2015

«Scarabeo 3» er for tiden stasjonert offshore Lagos, og riggen skal flyttes 18 nautiske mil til borelokasjonen i Aje og vil bli brukt til å utføre brønnoperasjoner for første fase av Aje Cenomanian Oil feltutbygging som omfatter to produksjonsbrønner. Brønnoperasjonene vil omfatte fullføring av eksisterende Aje-4 samt en produksjonsbrønn, og boring og komplettering av en ny brønn, Aje-5.

Brønnoperasjoner er forventet å starte i begynnelsen av tredje kvartal 2015 og vil trolig ta ca. 90 dager å fullføre. Når brønnoperasjoner har blitt fullført, skal subsea-utstyr installeres og brønnene vil bli knyttet til Front Puffin FPSO, som for tiden vedlikeholdes i Singapore.

– Panoro er svært fornøyd med å være på vei inn i riggkontrakt for boring og komplettering av produksjonsbrønnene i Aje. Vi har vært i stand til å oppnå en lavere riggrate enn det som var forventet da den endelige investeringsbeslutningen ble gjort i oktober 2014. Med brønnoperasjoner som forventes å starte i de neste ukene, vil vi fortsette å bevege oss mot vår vekststrategi om å konvertere Panoros oppdagede ressurser til kommersiell produksjon og generere positiv kontantstrøm i 2016, sier CEO i Panoro Energy CEO, John Hamilton, i en pressemelding.

Aje-feltet