Subsea 7 tildeles 4-milliarderskontrakt offshore Egypt

(Illustrasjonsfoto: Subsea 7)
Publisert 30. juli 2015

Subsea 7 er tildelt en kontrakt med en verdi på over NOK 4 milliarder (ca. USD 500 millioner) av BP, og partneren DEA, for utvikling av Taurus og Libra undervannsfelt offshore Alexandria, Egypt.

Kontrakten er den første fasen av Egypts West Nildeltaet prosjekt hvor feltutbygging vil være på dyp på ca. 800 meter.

Kontrakten omfang inkluderer prosjektering, innkjøp, installasjon og pre-commissioning av subsea infrastruktur som kreves for å utvikle hydrokarbonressurser fra ni brønner inkludert 75 kilometer med kontrollkabler og 100 kilometer med rør.

Subsea 7: Arbeidet starter umiddelbart

Maskinering og prosjektledelsearbeidet vil starte umiddelbart og vil bli foretatt ved Subsea 7s Global Projects Centre i London. Fabrikasjon av undervannsstrukturer og spoler vil bli utført ved Petrojet Maadia verftet nær Alexandria. Offshore installasjonen er planlagt å starte i andre halvdel av 2016 ved hjelp av Subsea 7 rørleggingsfartøy, «Seven Borealis», og konstruksjonsfartøyet, «Seven Arktis».

– Denne store kontrakten, tildelt av BP for første fase av West Nile Delta feltutbyggingen, anerkjenner verdien vi bringer til våre kunder gjennom tidlig engasjement med dem for å maskinere, designe og levere kostnadseffektive løsninger for komplekse feltutbygginger. Vi ser frem til å utvide vår tilstedeværelse i Egypt og bygge på vår lange, vellykket og samarbeidsforhold med BP, sier konserndirektør sørlige halvkule og globale prosjekter i Subsea 7, Øyvind Mikaelsen, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger