Tar over Vega -operatørskapet fra Statoil

(Illustrasjon: Statoil)
Publisert 4. mars 2015

Wintershall tar i dag over operatørskapet for undervannsfeltet Vega.

Vega blir det første egenopererte undervannsfeltet for oljeselskapet i Norge, som innebærer at Wintershall nå er operatør for to produserende felt på norsk sokkel, Brage og Vega.

– Ved overtakelsen av operatørskapet for Vega bygger vi videre på vår undervannsekspertise på norsk sokkel. Undervannsfelt er allerede en viktig del av infrastrukturen for olje og gass i Norge, og vi tror det blir enda viktigere fremover, sier administrerende direktør i Wintershall Norge, Bernd Schrimpf, i en melding.

– Med overtakelsen av Vega tilegner vi oss erfaring som vil være avgjørende for å operere utbyggingsprosjektet Maria i Norskehavet.

Var lenge en del av planen

Overtakelsen av operatørskapet for Vega er en del av transaksjonen med Statoil som ble fullført i desember 2014. Ved kjøp av ytterligere andeler i de produserende feltene Vega og Gjøa blir Wintershall en av de store produsentene på norsk sokkel, med en produksjon på mer enn 60.000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Det har lenge vært en del av planen å operere en større andel av vår egen produksjon. Ved overtakelsen av Vega understreker vi vår langtidssatsing i Norge. Vi er nå blant de store produsentene på sokkelen og har spennende utbyggingsprosjekter foran oss, sier teknisk direktør i Wintershall, Alv Bjørn Solheim, som i går signerte hovedprotokollen for overføringen av Vega sammen med Statoils produksjonsdirektør for Troll-området, Øivind Dahl-Stamnes.

Som en del av samme avtale inngår andeler i prosjektene Aasta Hansteen og rørledningsprosjektet Polarled.

Vegafeltet er lokalisert i den nordlige delen av Nordsjøen og er tilkoblet Gjøa-plattformen som ligger 28 kilometer øst. Produksjonsstart var i 2010. Wintershall er operatør med 55,6 prosent. Partnere er Petoro, 28,3 prosent, Bayerngas, 7,3 prosent, GDF Suez, 4,4 prosent og Idemitsu, 4,4 prosent.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger