Tildeler Maria-kontrakt til FMC for NOK 1,8 mrd.

(Illustrasjon: Wintershall)
Publisert 24. september 2014

Wintershall tildeler kontrakt til FMC Kongsberg Subsea for undervanns produksjonsanlegg på Maria-feltet. Kontraktsverdien er 1,8 milliarder kroner.

Wintershall har tildelt selskapets første betydelige kontrakt for utvikling av undervanns produksjonsanlegg for sine norske operasjoner. FMC Technologies er gjennom datterselskapet FMC Kongsberg Subsea AS tildelt en kontrakt på om lag 1,8 milliarder kroner for utvikling av det Wintershall-opererte Maria-feltet.

Tildelingen skjer etter en grundig prosess og i overensstemmelse med de andre lisenspartnerne, ifølge Wintershall.

– Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området, sier administrerende direktør Bernd Schrimpf i Wintershall Norge AS.

– Wintershall ser flere framtidige potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel. Norge vil bli gruppens framtidige kompetansesenter for lignende utbygginger, sier Schrimpf.

– Jeg er stolt over at dette er den første store undervannskontrakten som er tildelt av Wintershall. Dette viser igjen hvor forpliktet Wintershall er til Norge og at vi ønsker å posisjonere oss som et av de ledende olje- og gasselskapene i landet.

Wintershall vurderer undervannsutbygginger både på selskapets Skarfjell-prosjekt og på en eventuell utvidelse i den nordlige delen av Brage-feltet. Begge feltene ligger i Nordsjøen. Det foretrukne utbyggingskonseptet vil knytte Maria til den eksisterende infrastrukturen på Haltenbanken via rørledninger og kontrollkabler. Maria blir bygd ut med to bunnrammer og knyttet til både Kristin-, Åsgard- og Heidun-feltene.

Rammeavtalen med FMC Technologies vil først bli benyttet for å utvikle og bygge et omfattende undervanns produksjonsanlegg til Maria-feltet i Norskehavet.

– Vi ser et stort potensial i vårt partnerskap med FMC Technologies, sier Schrimpf.

Det er to elementer i kontrakten:

Undervanns produksjonsanlegg for Maria-feltet
FMC Technologies skal levere et omfattende og pålitelig undervanns produksjonsanlegg til Maria-utbyggingen. Dette inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon (EPC). Anlegget består av to integrerte bunnrammer med nødvendig produksjonsutstyr som manifolder og ventiltrær med tilhørende utstyr. Kontrakten omfatter også blant annet dynamisk og statisk kontrollkabel, undervannsterminal for produksjonsstigerøret og kontrollsystem. Kontraktsverdien for Maria er om lag 1,8 milliarder kroner.

Rammeavtale for undervanns produksjonsanlegg
Dette inkluderer standardiserte leveranser av utstyr for undervanns produksjonsanlegg og er grunnlaget for framtidige kontrakter og utbygginger.

Maria
Maria-feltet er lokalisert i blokkene 6407/1 og 6406/3 på Haltenbanken i Norskehavet, cirka 200 kilometer fra land. Maria ligger 20 kilometer øst for Kristin og 45 kilometer sør for Heidrun. Feltet inneholder om lag 130 millioner fat olje og like over 2 milliarder kubikkmeter gass.

I august skrev Petro.no at Maria-PUD leveres i begynnelsen av 2015.

Wintershall er operatør for Maria med 50 prosent eierandel. De øvrige lisenspartnerne er Petoro med 30 prosent og Centrica med 20 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger