Yme-feltet legges ned

Yme (Foto: Arkiv)
Publisert 3. juli 2015

Lisenseierne på Yme-feltet sier at det ikke er forsvarlig å gå videre med nye utbygginger, ifølge NTB. Nå skal gjenværende installasjoner fjernes og brønnene plugges.

Det skriver Teknisk Ukeblad.

Lisenseierne har i lengre tid evaluert muligheten for en oppdatert utbyggingsplan, en såkalt PUD, for feltet. Målsettingen har da vært å identifisere en sikker og lønnsom utbygging, opplyser Grethe Elise Foldnes, talskvinne i operatørselskapet Talisman.

– Etter en grundig prosess, inkludert utsettelse av den opprinnelige fristen, konkluderte partnerskapet med at prosjektet ikke har den økonomiske robustheten som er nødvendig for å forsvare en ny utvikling av feltet og dermed en oppdatert PUD, sier hun videre.

Olje- og energidepartementet har nå gitt lisenseierne tillatelse til å starte forberedelser for avvikling av prosjektet.

– Dette betyr at vi nå begynner å planlegge fjerning av de gjenværende installasjonene på feltet. Dette innebærer at brønnene plugges, havbunnsutstyr fjernes, og at produksjonslisensen leveres tilbake til norske myndigheter, sier Foldnes til Teknisk Ukeblad.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger