Publisert 4. februar 2000

Det thailandske oljeselskapet PTTEP innrømmer at brannen på Seadrill-riggen «West Atlas» og brønnhodeplattformen på Montara-feltet offshore Australia er ute av kontroll.

WEST ATLAS: Branne som herjer om bord riggen
er ute av kontroll. (foto:SEADRILL)

PTTEP-sjef Jose Martins talte under en pressekonferanse, og sa at gårsdagens forsøk på å drepe brønnen H1 kan ha utløst flammene.

– Seadrill-rigg brenner

– Det er veldig vanskelig å være sikker, men det kan hende at gårsdagens operasjoner kan ha startet brannen, sa Martins under en pressekonferanse mandag, skriver Upstream .

Han sa også at tiltakene som er gjort kan kun temme brannen, ikke stoppe den. Den beste og sikreste måten å drepe brannen er å pumpe tungt boreslam inn i den lekkende brønnen.

– Miksen av tungt boreslam er designet for å stoppe gass og olje ved overflaten av brønnen, og kutter dermed av brennstoffet. Dette burde drepe brønnen og stoppe brannen, sa Martins.

Han innrømmer at prosedyren ikke nødvendigvis vil gi effekt ved første forsøk. Men operatøren ved feltet vil gjøre flere forsøk dersom første gangen ikke gir utslag.

Martins sa videre at det ene dekket på «West Atlas» har kollapset over på brønnhodeplattformen, men det er ikke mulig å evaluere skadeomfanget før brannen er slukket.

Talskvinne for Seadrill, Hilde Waaler, sier at «West Atlas» kan være et totalt vrak, men riggen skal være forsikret for 200 millioner dollar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger