Publisert 4. februar 2000

ølensvåg-baserte Westcon Group har inngått en intensjonsavtale om kjøp av skipsverftet STX Norway Florø og STX Norway Design Florø.

Westcon Group er mest kjent som riggverksted, men er en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Gruppen, som består av Westcon Yard, Westcon Power & Automation og Westcon Løfteteknikk, har til sammen 760 ansatte og omsatte i 2011 for 4.3 milliarder kroner.

Ifølge intensjonsavtalen skal Westcon Group kjøpe samtlige aksjer i begge selskaper for en ikke oppgitt sum.

Utvider til skipssektoren
– Dette vil kunne skape nye, spennende muligheter for våre kunder og for de som arbeider for og med Westcon. I tillegg til å utvide Westcons virksomhet innenfor skipssektoren, ser vi muligheten for vesentlige synergier gjennom å samle selskapene, sier Arne Birkeland, viseadministrerende direktør i Westcon Group i en melding.

Birkeland understreker at det ikke foreligger noen bindende avtale, men tror en realisering av intensjonsavtalen vil kunne gi mulige synergier både innenfor rigg- og skipsvirksomheten.

– I tillegg til å samle høy etterspurt kompetanse i selskapene, vil tilgangen til en større dokk, et moderne anlegg og en attraktiv geografisk plassering styrke Westcons posisjon i markedet, sier han.


Sysselsetter 616

STX Florø er et skipsverft i Florø, Sogn og Fjordane som driver med bygging, reparasjon og ombygging av skip. Verftet er heleid av STX Europe AS, og sysselsetter 600 personer, hvorav 120 er egne ansatte.

Også STX Design holder til ved STXs verft i Florø, har 16 ansatte og driver med design av nye skip og ombygginger. Også designselskapet er heleid av STX Europe AS.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger