Publisert 3. juni 2013

Når den første Riggkonferansen går av stabelen i Stavanger om en uke, regner Erling Holmefjord med 250 påmeldte. – Det har vært et behov for dette, sier han., Erling Holmefjord ser frem til den første Riggkonferansen. (Foto: Arkiv)

Når den første Riggkonferansen går av stabelen i Stavanger om en uke, regner Erling Holmefjord med 250 påmeldte. – Det har vært et behov for dette, sier han.

Om én uke går startskuddet for den første Riggkonferansen, som arrangeres av Petro Media News, med daglig leder Erling Holmefjord i spissen. Han ser frem til et program om et tema som er høyaktuelt for olje- og gassindustrien.

– Det er mange gode innledere på konferansen som skal være med på å gi markedet en innsikt i riggaktiviteten de kommende årene. Det starter med at Pareto gir oss en oversikt over hva det er som skal skje fremover, sier Erling Holmefjord.

Deretter kommer en rekke selskaper som skal fortelle om deres aktiviteter. Deriblant Transocean, AGR, Songa og Archer.

– Vi skal også få et innblikk i hvordan det ser ut på vedlikeholdskapasiteten. Der har vi fått med de to største aktørene, Westcon og Bergen Group, sier Holmefjord til Petro.no.

– Videre skal vi også se på hvordan det ser ut på bemanningssiden. Petroleumstilsynet skal for eksempel snakke om hvorvidt økt aktivitet har en risiko ved seg. Vil det for eksempel bli behov for å få inn personell uten formell kompetanse? Her skal Senergy blant annet snakke om hvordan man tiltrekker seg de beste hodene. Også Maersk skal snakke om hvordan man rekrutterer i et vanskelig marked, sier han.

Etter alt sigende har det vært enkelt å få med seg foredragsholderne. Og det har også vært stor etterspørsel på selve konferansen. Èn uke før konferansen starter konstaterer Holmefjord 240 påmeldte.

– Det er veldig bra. Vi regner med å lande på rundt 250. Det er tydelig at det har vært et behov for en slik møteplass. Og det har også vært enkelt å få med innlederne. Med et par unntak har de fleste sagt ja med en gang, sier han.

For ordens skyld: Petro Media News, som arrangerer Riggkonferansen, eier også Petro.no.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger