Publisert 4. februar 2000

Odfjell-riggen «Deepsea Bergen» ankom Westcon i slutten av forrige uken. Dermed fylles ølensfjorden med til sammen fire borerigger. (Foto: øyvind Sætre/Westcon)

Det er høy aktivitet i markedet for riggreparasjoner og vedlikehold. Da boreriggen «Deepsea Bergen» ankom Westcon for modifisering og oppgradering ved verftet, var ølensfjorden fylt med tre andre rigger – «COSLInnovator», «COSLPromoter» og «West Alpha».

– Det er høy aktivitet om dagen og denne høsten ser bra ut, sier Malvin Eide, avdelingsleder for riggreparasjon ved Westcon Yard. Han legger til:

– Det er tøff konkurranse om oppdragene. Hos Westcon har vi svært dyktige og effektive fagfolk som gjennom mange år har opparbeidet seg verdifull kompetanse. Samtidig har vi investert i de rette fasilitetene for riggoppdrag ved verftet.

Store investeringer
De siste årene har Westcon investert nærmere 200 millioner kroner i utbedring av verftet. Utbedringene innebærer blant annet oppgradering av kaianlegget, investering i en kran som når over de største riggene og planering av sjøbunnen.

– Vi har installert sanddyner på sjøbunnen slik at jackup-rigger blant annet kan teste jekkefunksjonen. Vi har også bygget tilkomsttårn, og som er høye nok og har de nødvendige tilkoblingene til å kunne ta i mot de største riggene, sier Eide.

– Vi jobber samtidig stadig med å bli bedre, og opplever at riggkundene er fornøyde ettersom de kommer tilbake, legger han til.
For både West Alpha og Deepsea Bergen er det fjerde gangen riggene er innom Westcon. Deepsea Bergen var første gang i ølensfjorden i 1994, og var da en av de første store riggjobbene til verftet. Siden den gang har nærmere 100 rigger vært innom Westcon, og flere vil det bli i følge Eide.

– Vi er i dialog om flere riggoppdrag til Westcon, så alt tyder på at også 2013 blir et travelt år.

I tillegg til riggene utfører forsyningsskipet Viking Avant oppgraderinger hos Westcon Yard.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger