Publisert 22. november 2005

Ny oppgang for SCORE-indeksen i oktober. Lønnsomheten i riggmarkedet er nå nesten på høyde med gullårene i begynnelsen av 1980-tallet. Nordsjøen og jackup-markedet leder an melder Imarkedet.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Foto : Smedvig

Allerede i september pustet SCORE-indeksen toppnivåene fra 1980-81 i ryggene, og etter ny oppgang i oktober er indeksen enda nærmere rekordnivåene.

SCORE-indeksen for Nordsjøen ble løftet nye 5,9 prosent til 100,9 og er dermed tilbake på nivåene fra den forrige glansperioden i riggmarkedet i inngangen av 1980-tallet. En tilsvarende oppgang var det i indeksen for Vest-Afrika som nå ligger på 93,3.

Når det gjelder sektorene så fortsetter jackup-markede å ta innpå semi-sektoren som har vært ledende i oppgangen hittil. Jackup-indeksen steg 8 prosent til 88,7 i oktober, mens semi-indeksen endte opp 2,5 prosent til 101,4.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger