Publisert 4. februar 2000

Ratene for høykapasitetsrigger vil stige med 9,4 prosent i første kvartal i år, regner verdens største riggselskap, Transocean, med.,

I sin «Q4 2007 Transocean Inc. Earnings Conference Call» i natt, hvor selskapet kommenterte sine resultater, kunne selskapet også fortelle at av de ni nye kontraktene de har landet siden forrige «fleet status report,» var tre for høykapasitetssegmentet, og med dagrater over 500.000 USD: Discoverer Spirit har fått en treårs forlengelse med Anadarko til 520.000 USD per dag; GSF Explorer skal bore for et indonesisk konsortium fram til 2009 for 510.000 USD per dag; mens også Deepwater Millennium fikk forlenget kontrakt med Anadarko til 535.000 USD per dag. Det er likevel et stykke opp til Ocean Rigs treårsavtale med Tullow Oil Plc. for boring offshore Ghana, som sikrer dem 700 millioner USD, inkludert mobilisering (616.000 – 639.000 USD per dag, avhengig av mobiliseringstid/-kostnader).
Samtidig melder Dagens Næringsliv om en kredittanalyse gjort av DNB Nor Markets som viser at norske riggselskaper, til tross for at de har stupt i børsverdi siden nyttår, er finansielt godt rustet til å klare nedturen, selv ved forsinkelser på verftene. Analysen viser at obligasjonseierne, som har puttet 31 milliarder kroner i selskapene, kan sove trygt, da riggobligasjoner «er en bortimot sikker havn.»

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger