Publisert 4. februar 2000

«Aker Barents» har tatt turen til land i ølen i Rogaland for å repareres. Her skal den ligge i opptil seks uker, og nå blir Det norskes Storklakkenprospekt satt på vent.

Aker Drillings borerigg «Aker Barents» fikk demontert seks hydrauliske sylindre i romjulen, og det er disse som nå skal tilbakemonteres. De seks sylindrene brukes under boreoperasjoner, men ble sendt til Nederland for nødvendige reparasjoner i uka før nyttår. I mellomtiden har riggen unnagjort første del av boringen på Det norskes Storklakken-prospekt i PL 460.

– Riggen er nå sendt til land for å utføre nødvendige reparasjoner, men den skal tilbake til Storklakken når reparasjonen er unnagjort, forteller Torgeir Anda i Det norske.

Betaler ikke riggrate

Boringen er nå midlertidig avsluttet, og Aker Drilling opplyser at de også vil utføre mindre reparasjoner på riggen mens den ligger til kai. Riggen ligger hos West Contractors.

Det norske opplyser at de ikke betaler riggrate så lenge riggen er inne til reparasjon.

Også ExxonMobils prospekt Balder Triassic blir utsatt på grunn av reparasjonene. Storklakken antas å være ferdigboret i midten av mars, i stedet for begynnelsen av februar som tidligere planlagt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger