Publisert 4. februar 2000

Subseakontrakten på Goliat gikk til det eneste av de interesserte selskapene som har kontor i Hammerfest: Aker Solutions. Selskapet vil riktignok ikke si noe konkret om hvor store ringvirkninger de har på lager.

GLAD FOR AKER: Hammerfest-ordfører Alf E.
Jakobsen er glad for at Aker fikk kontrakten.
VIL IKKE LOVE NOE: Endre Johansen i Aker
Solutions. (Foto: AKER SOLUTIONS)

Tidligere i dag ble det kjent at kontrakten på subsea-anlegget til Goliat, verdt 2,3 milliarder kroner, tilfalt Aker Solutions. Selskapet konkurrerte med FMC Technologies og GE Oil & Gas (tidligere VetcoGray) om kontrakten. Av disse selskapene er det bare Aker Solutions som har kontorer i Hammerfest fra før av.

Heiet på Aker
– Jeg syns det var positivt både for Nord-Norge og Finnmark at det var Aker Solutions som fikk kontrakten, med tanke på at de har tilknytning til området allerede. Nå har vi klare forventninger om at det vil gi sysselsettingsmessige ringvirkninger i området her, sier Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen til Oilinfo.

Utstyret som skal sendes offshore og senkes ned i Barentshavet vil bli produsert av Aker Solutions andre steder enn i Hammerfest, men både offshore support i installasjonsfasen og service og vedlikehold på utstyret i driftsfasen vil foregå fra Hammerfest.

– Men det er for tidlig å tallfeste noe med tanke på ringvirkninger. Nå har vi nettopp blitt enige om hva og når det skal leveres, og de neste månedene skal vi bruke på å bestemme hvordan vi skal levere det. Slik det ser ut nå vil vi bruke Enis base der oppe, Polarbase, og denne kontrakten vil gi mye virksomhet i området de neste 15 til 20 årene, sier Endre Johansen, pressetalsmann for Subsea i Aker Solutions, til Oilinfo.

Base krever ressurser
Det kontoret Aker Solutions har i Hammerfest består i all hovedsak av én person som jobber med feltutvikling opp mot Snøhvit. Selskapet gir sterke signaler om at de vil ha flere folk i Hammerfest-regionen, men står fast på at de ikke vil tallfeste antall ansatte.

– I og med at vi skal ha en service- og vedlikeholdsbase der, er det også naturlig at vi må ha ressurser der i form av mennesker. Men det er for tidlig å si noe om hvor mange det eventuelt blir, understreker Johansen overfor Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger