Publisert 4. februar 2000

Det indonesiske verftet som skal levere fire ankehåndteringsnybygg til Mosvold Supply er sent ute, og det kan bety at alle avbestilles.

Mosvold Supply avbestilte i mai det første av fire bestilte ankerhåndteringsfartøy siden verftet Otto Offshore ikke klarte å levere i tide. Det første skipet skulle vært på plass i oktober i fjor, det skriver Dagens Næringsliv.

Nå kan det se ut som om alle båtene blir mer enn et halvt år forsinket, det kan bety at Mosvold avbestiller alle skipene. Til i dag skal selskapet ha betalt omkring 430 millioner kroner av kontraktsummen, denne summen kan tilbakebetales om avtalen ikke holdes og dermed avbestilles.

– Vi må ta stilling til spørsmålet om kanselleringer etter hvert som fristene eventuelt oversittes, sier sjefen i Mosvold Supply, Torstein Bringa, til Dagens Næringsliv.

Verftets egne opplysninger skal ifølge avisen gå ut på at ingen av skipene kan levers innen tiden, heller ikke før Mosvold Supply har kontraktmessig rett å avbestille skal skipene kunne stå klare. Båt nummer to skulle stått klar i juni i år, men er etter det Mosvold opplyser ikke på plass før tredje kvartal neste år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger