Publisert 4. februar 2000

Maersk Supply Service har tildelt Odim en kontrakt på en ny type robotisert ankerhåndteringsløsning. Kontrakten har en verdi på 50 millioner kroner.

Den nye robotiserte ankerhåndteringsløsningen har fått navnet Odim RAHST. Den klingende forkortelsen står for Remote Anchor Handling System, og systemet skal leveres høsten 2009, skriver selskapet i en børsmelding.

– ODIM er veldig godt fornøyd med å kunne presentere den første kommersielle kontrakten i kjølvannet av dette viktige samarbeidet. Med Odim RAHST har vi i samarbeid med våre partnere lukkes i å utvikle verdens første robotiserte ankerhåndteringssystem, noe som vil gi våre kunder en betydelig sikkerhetsgevinst, sier konsernsjef Jogeir Romestrand i meldingen.

Partnerne han sikter til er det danske rederiet, StatoilHydro og Innovasjon Norge. Samarbeidet ble initiert av Statoil i 2004, og var drevet av oljeselskapets mål om å redusere eksponeringen av personell under risikofylte operasjoner om bord i ankerhåndteringsfartøyer, heter det.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger