Publisert 4. februar 2000

Norske Rocksource har besluttet å bore en brønn sammen med Ophir Energy på Cheval North-prospektet, der funnsannsynligheten er over 50 prosent.

AFRIKANSKE FORHåPNINGER: Administrerende
direktør Trygve Pedersen i Rocksource har håp
i Angola.

Prospektet ligger i AGC Profond utenfor Senegal og Guinea Bissau i Afrika, og brønnen er en testbrønn på prospektet som er estimert å inneholde 429 millioner fat oljeekvivalenter. Brønnen ligger dog et stykke fram i tid: foreløpig er den berammet til tredje kvartal 2010, skriver selskapet i en børsmelding.

– I verdensklasse
– Jeg er svært fornøyd med å kunne annonsere at vi nå har valgt å påta oss en boreforpliktelse basert på de oppløftende resultatene fra våre elektromagnetiske undersøkelser. Cheval North-prospektet er et svært verdifullt tilskudd til vår leteportefølje bestående av prospekter med moderat risiko og høyt potensial. Vi får nå muligheten til å teste et EM-positivt prospekt i verdensklasse med betydelig tilleggspotensial dersom den første brønnen blir en suksess, sier Trygve Pedersen, administrerende direktør i Rocksource.

I tillegg til Cheval North-prospektet har det blitt funnet et tillegsprospekt som er estimert til å inneholde 2020 millioner fat, og dette kan bli utviklet sammen med et potensielt Cheval North-funn.

Farm-in
Rocksources nisje er å benytte sin teknologi for elektromagnetiske undersøkelser til å minske risikoen på selskapets prosjekter, og bytte til seg lisensandeler mot at partnerne får dra nytte av selskapets teknologi.

Også selskapets andeler i Cheval North-lisensen er resultat av en farm in-avtale, og første del av Rocksource’s forpliktelser i denne avtalen er nå gjennomført. Disse forpliktelsene dreide seg om innhenting, prosessering og analyse av elektromagnetiske data i fire prospekter i AGTC Profond-området. Disse fire prospektene har til sammen et urisket potensial på 1,1 milliarder fat oljeekvivalentdr, mens de totalt 16 prospektene som er identifisert i området har et urisket potensial på 1,7 milliarder fat.

Neste del av forpliktelsene er relatert til boreforpliktelser. Ved gjennomføring av disse vil Rocksource ha en 15 prosent andel i produksjonsdelingskontrakten. Selskapet kan oppnå en maksimal andel på 25 prosent gjennom farm in-avtalen ved å påta seg flere forpliktelser i forbindelse med en eventuell letebrønn nummer to.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger