Rocksource foreslår emisjon

Publisert 28. mai 2014

Trenger penger for å fullføre Pil-prosjektet.

I dag er det generalforsamling hos Rocksource, som har 15 prosent andel i Pil-funnet i Norskehavet. Styret i selskapet foreslår overfor generalforsamlingen å gjennomføre en fortrinnsrettet emisjon for å hente inn 40 millioner kroner. Selskapets største aksjonær (Larsen Oil and Gas, 28 prosent) har allerede gitt utrykk for å støtte forslaget, ifølge dagens børsmelding.

Formålet med emisjonen er å finansiere pågående og kommende operasjoner i Pil-lisensen, PL 586, samt sikre arbeidskapital for resten av året. Ressursestimatene for Pil-reservoaret ble vesentlig oppgradert i går, med et nedside-scenario som gikk fra 50 til 90 millioner fat oljeekvivalenter.

LES OGSÅ: Pil kan bli selvstendig utbygging

Styret foreslår at tegningskursen for emisjonen settes til NOK 3,80 per aksje, som ligger 30 prosent lavere enn gårsdagens sluttkurs på NOK 5,49. Ifølge børsmeldingen er det «styrets oppfatning at den foreslåtte tegningskursen gir en attraktiv mulighet for selskapets aksjonærer». Dette sett i lys av økt verdi av selskapet etter Pil-funnet, samt det vesentlige potensialet i resten av lisensen.

Om generalforsamlingen godkjenner styrets forslag, vil emisjonen bli fulltegnet, og det vil bli utstedt 11 316 000 nye aksjer.

VNG Norge er operatør i PL 568 med en andel på 30 prosent. Partnere er Spike Exploration (30 prosent), Faroe Petroleum Norge (25 prosent) og Rocksource Exploration Norway (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger