Publisert 4. februar 2000

Rocksources underselskap Rocksource Geotech har besluttet å investere opp til 35 millioner kroner i det amerikanske selskapet TechnoImaging, og kjøper dermed 36 prosent av selskapet.

Rocksource er et lete- og produksjonsselskap som gjennom bruk av sin elektromagnetiske kartleggingsteknologi prøver å få innpass i lisenspartnerskap. Nå har Rocksource’s geofysiske underselskap Rocksource Geotech besluttet å investere opp til 5 millioner dollar, tilsvarende omtrent 35 millioner kroner, i Salt Lake City-selskapet TechnoImaging. Selskapet utvikler avanserte 3D-algoritmer for behandling av elektromagnetiske data, og de to selskapene vil inngå en avtale om felles forskning og utvikling.

– Avtalen vil sikre en videre utvikling av algoritmer som er kritiske for avansert behandling av elektromagnetiske data. Disse, i tillegg til eksisterende algoritmer som er eid av TechnoImaging, vil Rocksource nå kunne bruke i sine avgjørelser gjennom Geotechs software Rocksource Discover, melder Rocksource.

I tillegg vil algoritmene gjøre Geotechs beregninger kjappere og utvide bruksområdene for Geotechs teknologi. Algoritmene til TechnoImaging er spesielt velegnet til behandling av data fra grunne havområder og onshore.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger