Publisert 4. februar 2000

Den norske oljeraketten Rocksource går fra seier til seier. Nå har selskapet offisielt signert med indiske ONGC, og nærmere tre milliarder fat kan være i emning.

DET LøSNER Nå: Trygve Pedersen og resten av
Rocksource har fått en god for innenfor døren til flere
store nasjonale oljeselskaper, og de fremgangrike
nordmennene ligger nå an til å doble sine oljereserver
(foto: MAGNUS BIRKENES)

Blekket er knapt tørt på Rocksources nysignerte avtale med det statlige indiske oljeselskapet ONGC. Avtalen gir Rocksource tilgang til ti prosents eierskap i leteblokken CY-DWN-2001/1 i Cauvery-bassenget utenfor sørøstkysten av India, og det er ikke bare en fot innenfor døren til de store nasjonale oljeselskapene. Det kan også gi nordmennene en betydelig økning i netto oljereserver på bok.

– Vi skal bore totalt tre letebrønner i denne blokken, sammen med partnerne. Den første skal bores umiddelbart, og vi regner med å ha resultatet fra den i løpet av et par uker. De to neste skal bores i løpet av en toårsperiode, bekrefter Rocksources konsernsjef Trygve Pedersen ovenfor Oilinfo. Blokken dekker et område på 12.425 kvadratkilometer.

Partnerne i lisensen er operatør ONGC (45%), Oil India (20%) og det nasjonale brasilianske oljeselskapet Petrobras (25%). Sistnevnte har også den siste tiden rettet øynene hardere mot indiske farvann.

En 55-blokk stor lekegrind
– Det er meget gledelig at vi nå har fått til en samarbeidsavtale med flere av de store nasjonale oljeselskapene. De er de som sitter på de mest attraktive blokkene i verden, og i løpet av den siste uken har vi signert to avtaler som gir oss tilgang på områder som til sammen tilsvarer rundt 55 leteblokker på norsk sokkel. Vi er godkjent som operatør på norsk sokkel, men bare tenk hvor lang tid det hadde tatt å opparbeide seg slike arealer gjennom vanlige norske lisensrunder, sier en tydelig fornøyd Pedersen til Oilinfo.

Det indiske eventyret kan vise seg å bli svært lukrativt for Trygve Pedersen og hans organisasjon. De har forpliktet seg til å investere i underkant av 120 millioner kroner i letingen, men gevinsten kan bli stor: Estimatet tilsier rundt 1,6 milliarder fat oljeekvivalenter i blokken, med en 60% sjanse for suksess. Slår det til, vil selskapets riskbaserte oljereserver dobles, til 280 millioner fat oljeekvivalenter.

– Dersom alt klaffer, ligger vi nå an til å kunne ta del i tre milliarder fat, inkludert de andre blokkene vi nå skal delta i, sier Pedersen til Oilinfo.

– Dette er hva vi kaller en «company maker», sier han entusiatisk.

Rocksource er i stor grad tuftet på deres patenterte metoder for behandling av elektromagnetiske data , og selskapet hadde som mål å få boret minst én brønn i 2008 basert på disse metodene. Dette målet er nå nådd.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger