Publisert 4. februar 2000

Rocksource vet ikke helt hvorfor salgsavtalen på selskapets landfelt i USA falt i fisk, men har flere friere som står på døren og kan være aktuelle kjøpere for porteføljen.

Feltene selskapet håper å selge er på land i Texas, USA, og har i selskapets startfase vært en viktig inntektskilde for å bygge opp selskapet. Feltene er nå i såkalt «natural decline», det vil si at produksjonsraten synker på grunn av mindre og mindre gass igjen i reservoarene, og gassprisene i USA har sunket kraftig.

Samtidig girer selskapet opp sin letevirksomhet, med fire vedtatte brønner neste år, og selskapet håper nå å skaffe litt penger fra salg av feltene. Gassproduksjon på land har også blitt definert ut av selskapets kjernedrift.

VIL SELGE: Rocksource vil selge sine landbaserte
felt i USA. (Foto: ROCKSOURCE)

Marginal
– Vi anser dette som en mer og mer marginal del av vår virksomhet. På den bakgrunnen fant vi det interessant når det kom bud på virksomheten, og vi håper å få til et salg og bruke pengene på leting, sier Per Anders Muri, kommunikasjonssjef i Rocksource, til Petro.no.

I går ble det kjent at den opprinnelige kjøperen, som er datterselskap av et børsnotert selskap, har trukket seg fra undertegnelsen av den kjøpsavtalen etter at de kom med et bud på 56,2 millioner kroner.

– Det er vanskelig å si hva som er årsaken til at de trakk seg, og det blir egentlig bare spekulasjoner fra vår side. Det kan være forhold ved oss eller ved eierandelene, eller det kan være forhold hos kjøper eller med finansieringen deres, sier Muri.

Billigere?
Han forteller at det kom flere bud på porteføljen som ble avvist tidligere, og nå vil Rocksource følge opp disse budene for å få til en avtale så fort som mulig.

– Vi fikk inn flere bud i den runden der vi endte opp med å forhandle med denne aktøren. Det var ingen stor kø, men kanskje en håndfull bud som vi nå vil forfølge. Det er vanskelig å konkludere med om det blir en av de aktørene som ender opp med porteføljen, men vi starter med å føre samtaler med disse aktørene, med håp om å lande en avtale med en av disse, sier Muri.

– Vil dere måtte gå ned i pris?
– Det er god grunn til å anta at pris var en ikke ubetydelig faktor i hvorfor vi gikk for det forrige budet, så det er rimelig å tro at man kanskje må gå ned i pris. Samtidig var det ikke et veldig stort sprik mellom budene, sier Muri.

Rocksource har forpliktet seg på å være med på å bore fire letebrønner neste år; tre i Norge og en i Vest-Afrika. De fire brønnene skal teste net risked ressurser på rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter, og er finansiert uavhengig av salget av gassfeltene. Det er også muligheter for enda en letebrønn for selskapet, som i år ikke har deltatt i noen leteboringer.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger