Publisert 4. februar 2000

Rocksource vil bore opptil fem brønner på norsk sokkel i 2011, og nevner to nye brønner i Norskehavet og Barentshavet.

VIL BORE I SAMME OMRåDE SOM SHELL: Shell
jobber med Gro-funnet, som
ble gjort i brønn 6603/12-1. (Kart: NPD)

I går ble det kjent at Rocksource har fremskyndet boringen av en letebrønn i lisens PL559 i Norskehavet, nær Norne . I dag har selskapet sendt ut en ny børsmelding, der selskapet peker på flere andre lisenser selskapet vil bore i. Blant annet inkluderer planene en brønn i Vøringsbassenget, samme område som både Shells funn Gro, Totals Victoria-funn og Statoil-funnene Luva, Haklang og Snefrid som selskapet nå vurderer å bygge ut. Rocksource skriver i sin børsmelding at de har identifisert flere lavrisiko prospekter av en viss størrelse i lisensen PL528, men at hovedprospektet er Ivory, som Rocksource regner med inneholder rundt 500 millioner fat oljeekvivalenter med gass, og med en funnsannsynlighet på 59 prosent.

– Rocksource jobber nå med å evaluere boremuligheter i slutten av 2011, skriver Rocksource, og peker på at de følger tett med på Statoils utbyggingsplaner for området, som kan gi muligheter for gasseksport fra området.

Petro-Canada er operatør i lisensen, mens Centirca og Rocksource har en andel på 30 prosent hver i lisensen.

Selskapet nevner også spesielt et prospekt i Barentshavet, i den Total-opererte lisensen PL 535. Lisensen ligger like ved Statoils to funn Ververis og Arenaria, og inneholder prospektet Norvarg. Rocksource tror prospektet inneholder opptil 250 millioner fat olje. Rocksource har en andel på 20 prosent i lisensen, mens Det norske og North Energy også har 20 prosent hver. Operatør Total sitter igjen med resten av kaka på 40 prosent.

I tillegg peker Rocksource på prospektene Heilo i PL530, operert av GDF Suez, Breiflabb i PL416, operert av E.ON Ruhrgas, og et prospekt i PL 559, hvor Rocksource selv er operatør.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger