Publisert 4. februar 2000

Akers omsetning gikk ned 130 millioner kroner fra 2008 til 2009, mens bunnlinjen forverret seg med en milliard. Til tross for dette økte nettoverdien av selskapet fra 18,5 til 19,5 milliarder.

Kjell Inge Røkkes Aker ASA har i dag lagt fram tall for året 2009. Regnskapet viser en omsetningsnedgang fra 6,395 milliarder kroner i 2008 til 6,626 milliarder i 2009. I samme tidsrom falt nettoresultatet fra -1,214 milliarder i 2008 til -2,208 milliarder kroner i fjor.

I forbindelse med offentliggjøringen av tallene melder Aker at «året var karakterisert av noen få, men viktige transaksjoner,» og går dermed opp i tetfeltet i konkurransen om «understatement of the year.» Transaksjonene det vises til er frikoblingen av datterselskapene (blant annet Aker Solutions), og fusjonen mellom Det Norske og Aker Exploration som ble fullført 22. desember. Sistnevnte transaksjon medførte at Aker sitter igjen med over 40 prosent av aksjene i det fusjonerte selskapet.

Blant høydepunktene fra de frikoblede datterselskapene melder Aker at Aker Spitsbergen gikk på kontrakt med Statoil i januar, og at Aker Barents vil være tilbake i fullt arbeid i slutten av februar, etter å ha vært inne på Aker Stord for tilleggsarbeider. Verdt å nevne er også at Det Norske ble tildelt 10 nye lisenser i årets TFO (Tildeling i Forhåndsdefinert Område) på norsk sokkel.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger