Røde tall for Havila Shipping

Publisert 26. april 2010

Havila Shipping ASA har et resultat før skatt på i underkant av minus 15 millioner kroner i årets første kvartal. I samme periode i fjor lå tilsvarende resultat på 164 millioner kroner.

Av Elisabeth Fiveland

I en børsmelding skriver Havila Shipping at de røde tallene i stor grad skyldes finansposter, som utgjør minus om lag 51 millioner kroner, mot 78 millioner i fjor.

Rederiet hadde totalt 23 fartøy i drift, hvorav tre er eid av selskap utenfor konsernet. Fire fartøy opereres av joint venture selskapet Posh Havila Pte Ltd i Singapore. Samtidig fikk rederiet levert et fartøy, «Havila Jupiter», i løpet av årets første kvartal. Skipet operer i spotmarkedet, som har vært svakt så langt i år med lave dagrater. I tillegg har overkapasitet i markedet ført til lav utnyttelse av ankerhåndteringsfartøy og supplyskip, men rederiet som har tre-fire skip på spotmarkedet, tror ratene og konkurranseforholdene vil bedre seg.

– To fartøy har hatt verkstedopphold med ombygginger, slik at de er klargjorte for oppdrag i Brasil. Det har gitt utslag på inntektssiden, sier Njål Sævik, administrerende direktør i Havila Shipping ASA til Sunnmørsposten.

De totale inntektene er 222 millioner kroner i årets første måneder, mot 215 millioner i fjor. Samtidig har selskapet solgt og leid tilbake skipet «Havila Troll». Hensikten er å styrke balansen i regnskapet. Rederiet forventer en salgsgevinst før skatt på rundt 120 millioner kroner.

– Dette frigjør midler til å redusere gjeld og styrke likviditet, forteller Sævik til Sunnmørsposten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger