NTB
Publisert 7. mars 2020

Rogaland Frp støtter partiets linje om en såkalt dynamisk iskant og vil la oljeselskapene lete etter olje lenger nord enn i dag.

Fylkesstyret støttet fredag resolusjonsforslaget som er skrevet av partiets tidligere energipolitiske talsmann Terje Halleland. Dermed vil teksten etter alt å dømme vedtas av fylkesårsmøtet i helgen. Fremskrittspartiet vil at iskanten defineres som området der iskantsonen til enhver tid er, heter det i resolusjonen.

Iskanten er en kartfestet grense for særlig verdifulle og sårbare områder nord i Barentshavet. Det er i praksis grensen for hvor langt nord det kan drives oljevirksomhet.

Regjeringen skal etter planen legge fram en revidert forvaltningsplan for Barentshavet i år, og flere partier diskuterer nå hvor grensen for oljeleting skal gå. Frp er partiet som ønsker å gå lengst i å slippe oljeselskapene til.

I resolusjonen påpeker fylkesstyret i Rogaland at oljeselskapene ikke kan operere nærmere enn 50 kilometer fra den faktiske, observerte iskanten.

– Fremskrittspartiet mener dette er en logisk og praktisk tilnærming til et naturfenomen i konstant bevegelse, heter det

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger