Publisert 4. februar 2000

Kjell Inge Røkke ønsker ikke å fortsette som styreleder i Det norske. Valgkomiteen foreslår Svein Aaser som ny toppmann.

Tirsdag 12. april er det generalforsamling i Det norske. I valgkomiteens innstilling går det fram at styreleder Kjell Inge Røkke ønsker å fratre sitt verv som styreleder med virkning fra ordinær generalforsamling i 2011. Valgkomiteen forslår Svein Aaser som ny styreleder.

Aaser var konsernsjef i Den norske Bank og DnB Nor fra 1998 til 2006 da han gikk av for aldersgrensen. Før dette var han konsernsjef i Storebrand skade, NORA matprodukter og Stabburet/Norge. Mellom 1992 og 1994 var han president i NHO.

Valgkomiteen foreslår også at styrets bransjekompetanse styrkes ytterligere gjennom å velge inn Carol Bell som nytt styremedlem.

Bell er britisk statsborger og bosatt i London. Siden 2008 har hun vært seniorrådgiver innenfor fagområdet olje og gass i rådgivningselskapet Europa Partners. Før dett var hun daglig leder i The Chase Manhattan Bank og operativ som senior investment banker i olje- og gasselskaper i Europa. Hun er utdannet fra University College i London, og mottok i 2005 en PhD ved Institute of Archaeology, hvor hun også har utdannelse innen geologi.

Valgkomiteen fremmer også forslag om at det etableres en ordning med personlige varamedlemmer, og innstiller på følgende:

Tom Grøndal for Svein Aaser
Svein Sivertsen for Kaare M. Gisvold
Tore Lilloe-Olsen for Berge Gerdt Larsen
Kjell Inge Røkke for Maria Moræus Hanssen
Liv Malvik for Helge Sjo
Lone Fønss Gjørup Schrøder for Carol Bell

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger