Rolls-Royce åpner servicesenter i Bergen

Publisert 5. juni 2014

Et servicesenter for skip åpner på Laksevågneset torsdag.,Rolls-Royce åpner et maritimt servicesenter for skip på Laksevågneset i dag torsdag 5. juni, og blir et nytt tilbud til nordsjøflåten. Tilgang til landstrøm og kortere seilingstid til service og gjør også anlegget til et godt miljøtiltak, ifølge selskapet.

Rolls-Royce Marines nye servicesenter retter seg i første rekke mot alle båtene som opererer i Nordsjøen ut fra Bergen. Disse har en gjerne ventetid ved kai, og kan utnytte noe av denne tiden ved å få utført reparasjoner.

– Bergen har om lag 1.600 anløp av offshoreskip hvert år. 1.200 av disse fartøyene har utstyr produsert av Rolls-Royce om bord. Dette er motorer, dekksmaskineri, propeller, thrustere, ror og styringssystemer, sier Knut Chr. Hovland, Senior Vice President Marine Services, Europe i Rolls-Royce.

Verkstedhallen er på drøyt 1.300 kvm, og kailengden er stor nok til at to fartøyer kan ligge ved kai samtidig. Kaianlegget har ISPS godkjenning for havnesikring, som er et krav for fartøyer som operer i internasjonale farvann.

Landstrøm gir mindre utslipp
Det blir også lagt til rette for at fartøyene ved kai kan slå av motorene og bruke landstrøm. Når båtene bruker landstrøm, slipper de å la hjelpemotorene gå for å produsere den strømmen de trenger når de ligger til kai.

– Dette er viktig for miljøet i Bergen, og det er i tråd med Rolls-Royce kontinuerlig arbeid for å finne maritime løsninger som bruker mindre drivstoff og gir mindre utslipp, sier Knut Chr. Hovland.

– Her spiller Rolls-Royce’ motorfabrikk like utenfor Bergen en sentral rolle. Fabrikken på Åsane er en ledende produsent av motorer til skip, og produserer blant annet motorer for naturgass.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger