Rolls-Royce får Brasil-kontrakt

Publisert 14. mai 2010

Rolls-Royce har sikret sg en kontrakt på framdrifts- og posisjoneringssystemer for syv supplyskip i Brasil. Kontrakten er verdt rundt 150 millioner kroner.

Av Henrik Arnestad Salthe

Tre av skipene skal byges ved STX Promar, mens fire skal bygges ved Alianca-verftet. To av skipene fra STX er kontrahert av Siem Consub, mens det tredje skal leveres til Deep Sea Supply. Skipene fra Alianca skal til det brasilianske rederiet Companhia Brasileira de Offshore.

– Det er svært gledelig at vi holder fast på vår tradisjonelt veldig sterke posisjon i det brasilianske markedet også i denne runden av nye kontraheringer, sier direktør for Offshore Propulsion i Rolls-Royce Marine, Helge Gjerde, i en pressemelding.

– Brasil vil trolig være det viktigste enkeltmarkedet globalt innen offshore i årene som kommer. Det skal bygges et betydelig antall skip og rigger de neste fem årene, og brasilianske myndigheter har klare ambisjoner om at en stor del av disse skal bygges lokalt i Brasil. Derfor setter Rolls-Royce nå inn store ressurser på å styrke vår posisjon i dette markedet. Blant annet har vi åpnet et helt nytt service- og reparasjonsverksted i Niteroi utenfor Rio de Janeiro i 2009, legger Gjerde til.

Rolls-Royce skal levere ulikt utstyr til de forskjellige båtene, men i all hovedsak gjelder leveransene thrustere for framdrift og manøvrering, i tillegg til kontroll- og automasjonssystemer for dynamisk posisjonering. Mesteparten av utstyret vil produseres ved selskapets anlegg i Ulsteinvik og på Longva, og skal leveres i 2010 og 2011.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger