Rolls-Royce-kontrakt i Tyrkia

Publisert 27. november 2014

Rolls-Royce har signert sin første kontrakt på bygging av offshorefartøy i Tyrkia.,Rolls-Royce har inngått en kontrakt verdt GBP 12 millioner, tilsvarende NOK 130,8 millioner etter dagens kurs, for design, integrert fremdriftssystem og utstyr til et svært avansert multifunksjons fartøy for det norske rederiet Myklebusthaug Management. Skipet skal bygges ved Besiktas-verftet i Tyrkia.

De siste 40 årene har rundt 800 UT fart øy fra Rolls-Royce blitt bygget eller er under bygging verden over. Dette gjør UT-designet til den mest populære designtypen for offshore fartøy. Denne siste kontrakten er den første som blir bygget i Tyrkia.

UT 7521 WP er et nytt design fra Rolls-Royce. Skipet vil bli utstyrt for en rekke offshoreoppgaver. Lengde på fartøyet blir 98.9 m (l.o.a.), bredden 21 meter og dødvekten på cirka 6000 tonn.

– Det er alltid en ære å se et nytt design, fullpakket med detaljrike nyvinninger, forlater tegnebrettet og blir realisert. For denne kontrakten er vi spesielt glade for å kunne ønske en tidligere kunde velkommen tilbake, samt å kunne samarbeide tett med et tyrkisk verft for første gang om et såpass avansert fartøy, sier John Knudsen, President Commercial Marine, Rolls-Royce.

Det nye, avanserte offshorefartøyet vil få Unified Bridge, noe som gjør fartøyets kontrollsenter på toppen til det mest moderne som finnes i dag. Rolls-Royce skal også levere integrert fremdriftssystem som inkluderer hovedmotorer, azipull propeller, baug og hekkthrustere, dekksmaskineri, tørrbulksystem, DP2 dynamisk posisjonering og den nyeste generasjonen automasjons- og kontrollsystem.

I tillegg til dette vil UT 7521 WP også være det første fartøyet som skal installere det nylig utviklede elektrosystemet SAVEe CUBE. Dette systemet gjør det mulig å regulere hastighet vs kraftbruk på hovedmotorene mest mulig optimalt. Dermed sparer fartøyet drivstoff og får en mer miljøvennlig drift.

Fartøy skal leveres til Myklebusthaug Management i andre halvdel av 2016.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger