Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce skal levere design og utstyr på to ankerhåndteringsfartøy til Farstad Shipping.

Kontrakten har en verdi på om lag 500 millioner kroner for Rolls-Royce.

De to fartøyene får Rolls-Royce design av typen UT 731 CD, utstyrt med flere kraftige vinsjer som kan taue og ankre opp oljeplattformer samt fungere som forsyningsskip. De kan operere i ekstreme klimatiske forhold, på vanndybder inntil 3000 meter. De blir også utstyrt for arbeid under vann.

Dette er det syvende og åttende fartøyet som Farstad bestiller av denne typen. Fire av dem er i arbeid, mens to er under bygging og planlagt levert i 2013. De to fartøyene som nå er bestilt skal bygges ved verftet STX OSV Langsten, for levering i første halvår av 2014.

– Rolls-Royce har hatt gleden av samarbeide med Farstad og STX OSV ved en rekke anlendinger, og er stolte over å få en gjentakende ordre som dette. Det viser at vi utvikler fartøy som fungerer godt og skaper resultater for eier og operatør, sier konserndirektør for Offshore Anders Almestad i Rolls-Royce.

UT 731 CD bygges etter DNVs miljklassifisering Clean Design. Hvert fartøy får en fullt integret utstyrspakke fra Rolls-Royce, med blant annet dekksmaskineri, kontrollsystemer og et diselelektrisk hybrid propellanlegg som gir best mulig ytelse til enhver oppgave, og samtidig bidrar til redusert drivstofforbruk og mindre utslipp av CO2.

Fartøyene er 87,4 meter lange, 21 meter brede og har en dødvekt på 3.900 tonn. Trekkraften (bollard pull) blir på cirka 260 tonn, og fartøyene vil ha 24.000 BHP innstallert (Break Horsepower). Dekkskapasiteten er på 760 m2.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger