Publisert 24. oktober 2013

Skal levere thrustere og dekksmaskineri til to semier., 6 Rolls-Royce UUC455-thrustere skal monteres på hver rigg. (ill: Rolls-royce)

Rolls-Royce har underskrevet en kontrakt om levering av thrustere og dekksmaskineri til to halvt nedsenkbare borerigger. Riggene bygges for Stena Drilling av Samsung Heavy Industries i Korea.

Kontraktsverdien tilsvarer 216 millioner kroner, og det er i tillegg lagt inn opsjon på leveranse til ytterligere én til to rigger.

Riggene er av typen Moss CS60, og bygges og utstyres for tøffe værforhold. Hver av dem skal utstyres med seks UUC 455 FP-thrustere for undervannsmontering, samt fire doble ankervinsjer med fairleader, operatørkabiner og styringssystemer fra Rolls-Royce.

Kan skiftes uten tørrdokk

Thrusterne har en effekt på 5,5 MW hver. De brukes når riggene flyttes fra sted til sted, og for å holde dem i posisjon under boreoperasjoner. Fordi thrusterne kan monteres under vann, kan de fjernes, vedlikeholdes og monteres på ny uten at riggen må i tørrdokk.

Dekksmaskineriet er en del av riggenes 8-punkts forankringssystem. Utstyret er designet for å holde riggens posisjon, i DP assist mode med thrusterne, eller kun med ankrene.

– Kontrakten bekrefter vår solide posisjon som leverandør av utstyr til borerigger for dypvannssegmentet. Vi er svært glade for denne tilliten fra Samsung og Stena Drilling. Jeg vil også nevne at Samsung er vår største kjøper av fremdrifts- og posisjoneringssystemer. Vi har et langt og nært samarbeid med dem.sier Helge Gjerde, Senior Vice President Offshore i Rolls-Royce.

Nybyggene skal leveres i 2016 og brukes i operasjoner over hele verden – inkludert Nordsjøen. Rolls-Royce har nå levert over 1200 thrustere fordelt på 200 rigger og boreskip, og forankringssystemer til mer enn 25 rigger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger