Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce har fått Petrobras-kontrakter til en potensiell verdi av 3,8 milliarder kroner.

Selskapet skal levere 32 gassturbinanlegg av typen RB211 , inkludert enheter for spillvarmegjenvinning for å dekke kraftbehovet til åtte Floating Production Storage and Offloading ( FPSO ) fartøy. FPSOene , som brukes til behandling av hydrokarboner og lagring av olje, vil operere i Lula og Guara feltene i pre-salt-området i Santos Basin utenfor kysten av Brasil.

2013
De nye gassturbinanleggene vil bli levert i grupper på fire, og de første enhetene er planlagt levert i første kvartal 2013. Fire gassturbin generatorsett vil bli installert på hver av de åtte FPSOene . For å sikre at FPSO- fartøyene opererer med topp ytelse, vil Rolls-Royce også gi Petrobras langvarig service, teknisk støtte og opplæring.

– Vi er glade for at Petrobras igjen har valgt Rolls-Royce kraftproduksjonsteknologi for å møte sine olje- og gassproduksjonsmål , sier administrerende direktør Andrew Heath i Rolls-Royce Energy-divisjon .

– Rolls-Royce har levert mye utstyr og tjenester til Brasils energisektor , og vi støtter alle våre kunder i landet med pålitelig, teknologiske løsninger og en sterk lokal tilstedeværelse, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger