Rolls-Royce sikrer seg kontrakt i Italia

(Illustrasjon: Salt Ship Design/Rolls-Royce)
Publisert 27. september 2016

Rolls-Royce sikrer seg kontrakt i Italia, og skal levere skipsutstyr til fem cruiseskip for det italienske selskapet Fincantieri.

To av skipene får propellsystemet Promas.
Rolls-Royce har fått kontrakter på skipsutstyr til fem nye cruiseskip som bygges av Fincantieri ved deres verft Monfalcone og Ancona i Italia.

Kontraktene omfatter propellsystem, dekksmaskineri og styremaskiner som skal leveres til to nye fartøy til Viking Ocean Cruises, styremaskin og vinsjer til et fartøy til Regent Seven Sea Cruises og styremaskiner til to fartøy som skal leveres til rederiet Princess.

– Det er gledelig med aktivitet i markedet for cruise og passasjerfartøy i disse tider. Fincantieri en av verdens største båtbyggere og ledende innen bygging av cruiseskip og store ferger, vi er selvsagt stolte over at de velger å samarbeide med oss, sier Asbjørn Skaro, direktør for dekksmaskineri i Rolls-Royce.

Alle de fem fartøyene vil få styremaskiner fra Rolls-Royce med et kompakt design, utviklet med tanke på optimal plassering i skroget over roret, og effektiv vedlikehold. Tre av fartøyene skal også få elektriske anker- og fortøyningsvinsjer. Mens de to fartøyene til Viking Ocean Cruises i tillegg får levert propellsystemet Promas.

Selskapet har ikke opplyst om størrelsesorden på kontrakten.

Rolls-Royce har cirka 50 000 ansatte i over 46 land. Det britisk-eide konsernet er en verdensledende leverandør av løsninger som gir drivkraft – på land, sjø og i luft. Virksomheten har fem hovedområder: sivil luftfart, militær luftfart, marine, power systems og kjernekraft.

I Norge er det omlag 2 800 Rolls-Royce ansatte, hvorav 1 900 i Møre og Romsdal.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger