Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce har sikret seg kontrakt på leveranse av design og utstyr til to UT 775 E-supplyskip som skal bygges i Brasil. Kontrakten er verdt 130 millioner kroner.

Supplyfartøyene skal bygges ved verftet Estaleiro Ilha for rederiet Brasil Supply. Fartøyene skal på kontrakt med Petrobras, og skal elveres i 2013. Designet UT 775 E er spesialutviklet for å møte Petrobras’ krav til skip som skal operere i brasilianske farvann. Skipene er 91,4 meter lange og 19 meter brede, og har et dekksareal på 900 kvadratmeter.

I tillegg til designet skal Rolls Royce også levere en fullintegrert utstyrspakke som inkluderer dekksmaskineri, propeller, bulkhåndtering, automasjons- og kontrollsystemer i tillegg til dynamisk posisjonering i klasse DP2.

– Dette er en viktig kontrakt for oss, og viser vår sterke posisjon i den brasilianske offshoreindustrien. Kombinasjonen av våre markedsledende skipsdesign og fullintegrerte utstyrspakker møter de strenge kravene til effektive løsninger i offshoreindustrien. Disse fartøyene setter Brasil Supply og Petrobras i stand til å operere sikkert og effektivt, sier Atle Gaasø, salgssjef i Rolls-Royce.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger