Publisert 4. februar 2000

Ordfører Bernhard Riksfjord har skrevet et brev til sin kollega i Easington i Storbritannia. I stedet for å sende det i posten, sendte han det i «rørpost» gjennom gassrørledningen Langeled.

Brevet ble sendt i forbindelse med pigging og inspeksjon av hele Langeled-rørledningen som frakter gass fra landanlegget til Ormen Lange på Aukra i Møre og Romsdal, og til Easington i Storbritannia.

UKONVENSJONELL BRUK: Det er ikke
hver dag Langeled brukes til
postgang. (Ill: NORSKE SHELL)

– Første gang
– Dette er, så vidt jeg vet, første gang en bruker denne typen rørpost, og det er jo ganske spesielt, sier Aukra-ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) til Petro.no.

Riksfjord forteller at han i brevet hilser til sin kollega i Easington, og skriver litt om hvor grensesprengende den måten brevet er sendt på er.

– Og så viser jeg jo til at Ormen Lange og anlegget her i Aukra dekker inn 20 prosent av gassbehovet til Storbritannia, og peker også på det gode forholdet som har vært mellom Storbritannia og Norge i mange mange år, forteller Riksfjord til Petro.no.

Håper på svar fra brevvenn
Forsendelsen inneholder også en invitasjon til politikere og byråkrater i Easington, om å komme til Aukra og se Ormen Lange-anlegget i Nyhamna. Brevet ble ifølge nyhetsbyrået NTB sendt 19. august, og skal komme fram til Easington denne uka. På torsdag vil det bli overlevert ordføreren i Easington, og da håper Riksfjord at han får svar.

Brevet ble ifølge nyhetsbyrået NTB sendt fra Ormen Lange-anlegget i Nyhamna 19. august, og kommer fram til Easington denne uka. På torsdag vil det bli overlevert ordføreren i Easington.

– Det kommer nok på vanlig vis, men det hadde jo ikke vært meg imot å dratt ut i Nyhamna og hentet svaret, med god hjelp av Shell og Gassco, sier en lattermild ordfører.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo.no er eid av PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger