Publisert 26. mai 2014

Inngår investerings- og samarbeidsavtale for å følge vekstmuligheter offshore og onshore i det russiske markedet frem til minst 2022., – Det betyr inndekning av kontrakter i den eksisterende flåten og for nybygg, sier CFO Ragnar Kavli. (Foto: North Atlantic Drilling)

– Det er veldig positivt for selskapet, og dekker mange riggoppdrag frem i tid, sier CFO Ragnvald Kavli i North Atlantic Drilling (NADL) til Petro Media News.

Som en del av avtalen vil NADL inn i boremarkedet onshore i Russland, og inngå kontrakter for flere offshoreeiendeler. I tillegg vil Rosneft erverve en betydelig eierandel i North Atlantic Drilling. Ifølge CFO Ragnvald Kavli i NADL kan de ikke gå ut med hvor stor eierandel Rosneft vil få, da de kommersielle betingelsene ikke er ferdigbehandlet.

– De blir aksjonær i North Atlantic Drilling og vil ha eierandeler her, men Seadrill vil forbli majoritetseier, sier Kavli.

Kontrakt for Karahavsboring
NADL har allerede kontrakt for å bore de to første brønnen i Karahavet, som en del av Rosneft og Exxons joint venture i løpet av 2014 og 2015. Boringen skal foregå med semien «West Alpha.»

Som en del av avtalen ventes en rekke langsiktige kontrakter for NADLs kortsiktige tilgjengelighetsflåte, som er ventet å bli signert i tillegg til forpliktelser til fremtidige kontrakter og nybyggingsprosjekter. Avtalen vil trolig gi innledende sysselsetting av inntil ni offshorerigger til Rosneft med et totalt engasjement på 35 riggår.

– Det betyr inndekning av kontrakter i den eksisterende flåten og for nybygg, samtidig som vi vil fokusere på videre vekst, sier Kavli.

Selskapets virksomhet i Stavanger vil fortsette som i dag, og vil fokusere på dagens drift og fremtidig vekst. Det strategiske partnerskapet vil trolig innebære å åpne opp for andre regionale kontorer for å oppnå lokal vekst. Det ventes også at det samlede aktivitetsnivået vil øke betydelig.

Gjennomføringen av transaksjonen er forventet i løpet av andre halvdel av 2014. Seadrill vil etter den første transaksjonen forbli den største aksjonæren i NADL.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger