Publisert 4. februar 2000

BPs russiske datterselskap TNK-BP har ikke vært fornøyde etter at Rosneft inngikk partnerskap med BP, nå har de gått rettens vei, og britisk domstol gir de medhold.

SER AN SITUASJONEN: Robert Dudley i BP.

BPs planer om å vokse gjennom en aksjebytteavtale og inngåelse av partnerskap med russiske Rosneft må stå på vent etter at en britisk domstol i går avgjorde at selskapet ikke får lov til å utføre avtalen som planlagt, det skriver Upstream.

Les mer på Petronord: Vil bruke BP-prinsippet

Selskapet AAR er en samling av oligarkene som eier halvparten av TNK-BP, og disse har argumentert for at det nye partnerskapet er en misligholdelse av en avtale som sier at BP skal søke AARs godkjennelse før de går inn med store selskaper i Russland. Til tross for kjennelsen sier en talsmann for Rosneft til Reuters at avtalen fremdeles står ved lag.

Les mer på Petronord: Rosneft og BP inngår letepakt i Karahavet

– Vi forventet denne kjennelsen, men vi tror at det vil komme til en løsning, sier sjefanalytiker Chris Weafer ved UralsIB i Moskva.

Før kjennelsen falt sa BP-sjefen, Bob Dudley, at de foreslo en finansiell løsning med AAR, også med forslag om at de kunne delta i arktiske prosjekter med Rosneft.

Forrige uke sa talsmann for det russiske departementet for naturressurser , Denis Khramov, at samarbeidet mellom Rosneft og BP skulle legge løypa klar for andre selskaper som vil inn i Russland. Nå kan det derimot se ut som om avtaler må utsettes noe.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger